Номинациите на Американската филмова академия вече са известни. За 92-ри път

...
Номинациите на Американската филмова академия вече са известни. За 92-ри път
Коментари Харесай

5 филма с Оскар, които всеки трябва да гледа

Номинациите на Американската кино академия вече са известни. За 92-ри път най-ожесточена ще е битката в категорията " Най-добър филм ". Тази година кандидати за златната статуетка са " " на Сам Мендес, " Форд против Ферари " на Джеймс Манголд, " " на Мартин Скорсезе, " "  на Тайка Уайтити, " Жокера " на Тод Филипс, " " на Грета Гъруиг, " "  на Ноа Баумбах, " Имало едно време в Холивуд " на Куентин Тарантино и " " на Бонг Жоон-Хо. Кои обаче бяха наградените в тази категория през последните няколко години?

" Зелената книга " (2019)

Филмът на Питър Фарели " " е въодушевен от същинското другарство, което съумява да преодолее расизма с помощта на човечността, красивата музика и хумора. Това е история за едно пътешестване, продължило цял живот, в което се ражда огромното другарство между Тони Лип (Виго Мортенсен, с номинация за " Оскар " за осъществяването си), охранител и водач, и доктор Дон Шърли (Махершала Али). Той е знаменит негър пианист и е на турне, което започва от Манхатън и стига до американския Юг. Именно на това странствуване двамата би трябвало да разчитат на " зелената книга ", която да ги насочва към безвредните по това време места за афроамериканци. 

Филмът би изглеждал извънредно прочувствен, в случай че не беше истина. Двамата основни герои са изцяло действителни хора, които са обикаляли южните американски щати през 60-те, и то за много по-дълъг интервал от този във кино лентата. Един от сценаристите е синът на Тони, а по фотосите в края на кино лентата проличава, че актьорите наподобяват на Тони и Дон.



И още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР